Retail&Agrobusiness

Harta magazinelor Kaufland din Capitală mai primeşte „un steag“ în cartierul studenţesc Grozăveşti. Urmează „staţia“ Ferentari

Harta magazinelor Kaufland din Capitală mai primeşte „un steag“ în cartierul studenţesc Grozăveşti. Urmează „staţia“ Ferentari

Autor: Cristina Rosca

26.01.2016, 18:54 3387

Grupul german Kaufland, liderul comerţului local după cifra de afaceri, deschide hipermarketul numărul 11 din Capitală în cartierul Grozăveşti, pe terenul fostei fabrici de bere Griviţa. Compania mai are în construcţie încă un magazin în Bucureşti, în cel mai sărac cartier, Ferentari, cu care acoperă astfel zonele importante ale oraşului.

Cele zece unităţi deja deschise de Kaufland în Bucureşti au afaceri cumulate de 300-350 de milioane de euro, echivalentul al 15-17% din cifra de afaceri a companiei la nivel naţional, potrivit datelor ZF. În Bucureşti există astăzi zece magazine funcţionale dintr-un total de peste 100.

Hipermarketurile din Capitală sunt cele mai bune ale reţelei ca vânzări, însă au şi cele mai mari suprafeţe, de până la 5.500 mp. Prin comparaţie, media la nivel naţional este de 3.600 mp, în contextul în care unităţile din oraşele mici precum Gherla măsoară nu mai mult de 2.000 mp, echivalentul unui supermarket de dimensiuni mai mari.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO