Retail&Agrobusiness

HEINEKEN are 92 de angajaţi în fabrica din Constanţa, care urmează să fie închisă „Intenţionăm să oferim un pachet compensatoriu robust”

HEINEKEN are 92 de angajaţi în fabrica din Constanţa,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.09.2022, 19:47 649

HEINEKEN România, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa berii, care are în plan anul viitor să închidă unitatea de producţie din Constanţa, are 92 de angajaţi în această unitate, au precizat pentru ZF reprezentanţii companiei.

ŢPrincipala noastră prioritate sunt oamenii şi pregătim o serie de măsuri menite să reducă, pe cât de mult posibil, impactul asupra angajaţilor noştri din Constanţa. Avem un dialog strâns cu partenerii din cadrul sindicatului pentru a agrea cea mai bună modalitate de a ne sprijini colegii. Intenţionăm să oferim un pachet compensatoriu robust, conform Contractului Colectiv de Muncă, şi un pachet adiţional de compensare pentru toţi colegii care vor rămâne în companie atât timp cât va fi nevoie. Acestea vor fi suplimentate cu o serie de măsuri de sprijin social, spre exemplu, măsuri specifice de servicii privind sănătatea, de suport emoţional şi unele privind educaţia financiară”, au spus reprezentanţii companiei pentru ZF. De asemenea, ei adaugă că  „în următoarele luni, vom lucra să identificăm, în cadrul companiei noastre, cât de multe oportunităţi de lucru potrivite va fi posibil, pentru colegii din Constanţa. Prioritatea noastră în acest moment este să-i susţinem pe oameni în cel mai bun mod posibil”.

După această închidere, compania rămâne cu trei fabrici la Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni (jud. Mureş).

Unitatea de producţie are o istorie de peste 50 de ani, fiind inaugurată în 1970 şi purtând iniţial numele de „Fabrica de Bere Constanţa”. Unitatea a fost preluată în 2003 de Brau Union, aşa cum se numea anterior HEINEKEN România.

Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 1,37 mld. lei, în creştere cu 9% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Totuşi, profitul a scăzut cu 19% faţă de anul anterior de la 137 de milioane de lei în 2020, la 118 milioane de lei anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO