Retail&Agrobusiness

Ice Dyp Balas, unul dintre cei mai importanţi producători de îngheţată, a coborât sub 50 mil. lei cifră de afaceri în 2019, dar profitul a crescut cu 22%, la 5 milioane de lei

ANTREPRENORI LOCALI

Ice Dyp Balas, unul dintre cei mai importanţi...

Autor: Florentina Niţu

08.07.2020, 17:10 265

Compania a investit anul trecut 32,4 mil. lei într-o nouă fabrică pentru dublarea capacităţii de producţie, ajungând la 18.000 de cornete/oră.

Producătorul român de înghe­ţată Ice Dyp din judeţul Timiş, controlat de Vasile şi Maria Balaş, a în­re­gistrat în 2019 o cifră de afaceri de 46,7 mi­lioane de lei, mi­nus 16%, fiind pri­ma scădere a veniturilor după trei ani de creştere, arată datele de la ministerul de Finanţe. Totuşi, compania şi-a majorat profitul cu 22%, până la 5 mi­lioane de lei.

În primăvara acestui an, compania a finalizat o investiţie începută anul trecut într-o nouă secţie de producţie a îngheţatei, a cărei valoare s-a ridicat la 32,4 milioane de lei, pentru a dubla capacitatea de producţie a vechii fabrici, ajungând la 18.000 cornete/oră, iar pentru început reprezentanţii firmei spuneau că vor angaja minimum 50 de persoane. Producătorul de îngheţată are peste 500 de angajaţi în cele şase puncte de lucru din ţară, din Cărpiniş (Timiş), Bucureşti, comuna Pantelimon, Paşcani, Târgu-Jiu, Brăniştea (Galaţi) şi Dezmir (Cluj), conform informaţiilor furnizate anterior pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO