Retail&Agrobusiness

Cum arată cel mai nou magazin IKEA, deschis în Timişoara după o investiţie de peste 60 mil. euro GALERIE FOTO

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.06.2023, 20:53 3174

​IKEA România, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă şi decoraţiuni, parte a grupului suedez IKEA, a deschis magazinul cu numărul trei din România, la Dumbrăviţa, lângă Timişoara.

„IKEA este prezentă pe piaţa din România de 16 ani şi suntem cât se poate de bucuroşi de faptul că astăzi avem ocazia să facem acest pas important – deschiderea primului magazin în regiunea de vest a ţării. Valoarea totală a investiţiei este de 60 de milioane de euro, ceea ce ne-a permis să creăm cel mai sustenabil magazin IKEA din Europa de Sud-Est şi să aducem 300 de oportunităţi de angajare în regiune”, a spus Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timişoara.

Noul magazin are o suprafaţă de 26.000 de metri pătraţi şi are peste 8.300 de produse de amenajare a locuinţei.

Parcarea noului magazin IKEA Timişoara are o capacitate de 754 de locuri disponibile, fiind dotată şi cu 12 staţii de încărcare a vehiculelor electrice şi cu o infrastructură creată pentru o viitoare extindere, care poate susţine până la 150 de staţii de încărcare. Magazinul foloseşte energie regenerabilă, fiind dotat cu 1.750 de panouri fotovoltaice pe acoperiş, şi utilizează o centrală geotermală pentru consumul de energie.

IKEA România a avut în 2022 o cifră de afaceri de peste 1,15 miliarde de lei (peste 233 mil.euro), în creştere cu 6% faţă de anul precedent, arată datele de la Mi­nisterul de Finanţe. Astfel, anul 2022 aduce un nou an pe plus pentru afacerea locală a retailerului suedez, compania având majorări ale cifrei de afaceri anual încă din 2007, atunci când a fost deschis primul magazin. Pe de altă parte, profitul net al retailerului s-a situat la 12,3 mi­lioane de lei, în scădere cu 68% faţă de anul prece­dent, conform calculelor ZF. IKEA România a avut în medie 1.270 de an­gajaţi în 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO