Retail&Agrobusiness

IKEA recrutează peste 250 de oameni pentru magazinul din Timişoara, care urmează să fie deschis în vară. Majoritatea posturilor disponibile vizează departamentele operaţionale

IKEA recrutează peste 250 de oameni pentru magazinul din...

Autor: Cristina Bellu

01.02.2023, 09:54 1277

Re­tai­lerului suedez de mo­bi­lă şi accesorii pen­tru casă Ikea a început procesul de recrutare pentru cei peste 250 de angajaţi din viitorul magazin din Timişoara, pe care compania urmează să îl deschidă în vara acestui an.

Majoritatea poziţiilor disponibile vizează departamentele operaţionale, precum vânzări, logistică, relaţii cu clienţii sau restaurant.

Oficialii companiei spun că viitorii angajaţi beneficiază de un pachet complet de beneficii, care include abonament medical la o clinică privată, asigurare de viaţă, tichete de masă, decontare lunară parţială a cheltuielilor de transport, vouchere de vacanţă, concediu de odihnă suplimentar, indemnizaţie suplimentară pentru turele de weekend şi de noapte, bonusuri de performanţă şi planuri de pensie, în funcţie de vechimea în cadrul companiei.

"Suntem foarte entuziasmaţi de perspectiva întâmpinării noilor colegi, care  vor avea nenumărate oportunităţi în cadrul unei companii globale", spune Nicoletta Muscinelli, Market Manager IKEA Timişoara.

Magazinul IKEA Timişoara reprezintă următoarea etapă, după Bucureşti, în planul de expansiune al IKEA România şi IKEA Europa de Sud-Est.

Alegerea oraşului Timişoara pentru cel de-al treilea magazin al grupului Ikea este justificată de managerul acestuia prin po­ziţia foarte avantajoasă, dar şi printr-o infra­structură rutieră bună.

Construcţia magazinului Ikea din Dumbrăviţa, lângă Timişoara, a început pe 25 noiembrie 2021. Investiţia este de 60 de milioane de euro, magazinul va avea o suprafaţă de 26.000 de metri pătraţi şi se va afla pe un teren de 85.000 de metri pătraţi. Depozitele se vor întinde pe 4.000 de metri pătraţi.

În Capitală, grupul suedez operează un magazin situat în zona Băneasa, de 26.000 de metri pătraţi - care a împlinit 15 ani în 2022, şi unul aflat în zona Theodor Pallady, de 38.000 de metri pătraţi, deschis în 2019, după o investiţie de 90 de milioane de euro, fiind cel mai mare sub acest nume din sud-estul Europei.

IKEA România a înregistrat în anul fiscal 2022 (anul fiscal 2022 pentru IKEA România s-a desfăşurat în intervalul 1 Septembrie 2021 – 31 August 2022) o creştere de 2,5% a vânzărilor totale, respectiv de peste 13% pentru comerţul online, comparativ cu anul precedent. Mai mult, IKEA a vândut peste 22 de milioane de produse, dintre care 66,55% au fost piese de mobilier şi 34,2% accesorii, cifra de afaceri ajungând la peste 1 miliard de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO