Retail&Agrobusiness

Importatorul ciocolatei Kinder şi-a majorat vânzările cu 26%. Ferrero România face 85 milioane de euro cu 50 de angajaţi

Fiecare român a consumat în medie în primele şase luni ale anului trecut echivalentul a 10 tablete de ciocolată

Fiecare român a consumat în medie în primele şase luni ale anului trecut echivalentul a 10 tablete de ciocolată

Autor: Mădălina Panaete

27.04.2017, 00:05 981
Ferrero România, filiala locală a grupului italian cu acelaşi nume, a avut anul trecut un profit net de 3,3 milioane de lei (750.000 de euro), de patru ori mai mic decât rezultatul înregistrat în anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Un profit similar a avut compania şi în anul 2012, însă în anii ce au urmat câştigurile importatorului s-au majorat.
 
Scăderea profitului a adus cu sine şi reducerea marjei de profit. Astfel, dacă în 2015 marja de profit a Ferrero era de aproape 5%, anul trecut aceasta s-a situat la mai puţin de 1%, una dintre cele mai mici din industrie, conform calculelor ZF.
 
Cu toate acestea, cifra de afaceri a companiei s-a situat la 378 milioane de lei (85 mil. euro), în creştere cu 26% faţă de anul precedent, conform datelor de pe mfinante.ro. Acesta este cel mai bun an din istoria businessului Ferrero din România. Cifra de afaceri a companiei s-a dublat în ultimii cinci ani.
 
Compania are în portofoliu branduri precum Kinder Bueno, Tic Tac, Nutella sau Ferrero Rocher. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO