Retail&Agrobusiness

În Slovacia, popularitatea în creştere a produselor locale duce la creşterea fraudei alimentare

În Slovacia, popularitatea în creştere a produselor...

Autor: Bogdan Cojocaru

21.08.2018, 00:00 458

Popularitatea produselor alimentare locale creşte în rândul cetăţenilor din Slovacia, ceea ce face ca diferiţi speculatori să încerce să profite de situaţie. Inspectorii alimentari au găsit cazuri în care originea mărfurilor a fost ascunsă sau falsificată.

Acestea includ morcovi şi pătrunjel din Polonia şi Olanda şi roşii din Spania, Italia şi Turcia. Astfel de produse au fost interzise de la comercializare, scrie The Slovak Spectator. „Inspecţiile speciale care vizează identificarea originii fructelor şi legumelor proaspete au descoperit abateri grave în acest sens", a declarat Milan Lapsansk, directorul departamentului de alimente şi comerţ din cadrul Ministerului Agriculturii. Inspectorii alimentari au efectuat inspecţii în toate etapele lanţului alimentar, de la producătorii primari la vâzătorii online.

În total, ei au efectuat 25.000 de controale alimentare în primele şase luni ale anului şi au găsit deficienţe în 2.363 de cazuri, reprezentând 9,4% din total. La fel ca anul trecut, fructele şi legumele par a fi mai problematice, şi anume merele, ardeii, roşiile, strugurii şi varza.

În plus, au fost găsite bacterii periculoase de salmonella în ouă şi carne de pasăre separată mecanic. Amenzile aplicate pentru aceste abateri s-au ridicat la peste 3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO