Retail&Agrobusiness

Inflaţia a stat în calea tradiţiei cozonacilor făcuţi după reţeta bunicii

Inflaţia a stat în calea tradiţiei cozonacilor...

Autor: Florentina Niţu

18.04.2023, 00:07 797

Ouăle sunt cu 25% mai scumpe în aprilie decât în ianuarie, iar făina cu 10%.

Cozonacul întreg sau, mai nou, la bucată, s-ar putea să fi luat locul cozonacului tradiţional făcut după reţeta bunicii pe masa de Paşti.

Preţul ouălor a crescut cu 25%, iar cel al făinii cu 11% din ianuarie până în aprilie în reţeaua Carrefour, conform datelor analizate de ZF din Monitorul Preţurilor. Ouăle şi făina nu sunt singurele alimente care au avut creşteri semnificative însă.

Per total, coşul cu principalele alimente al unui bucureştean s-a scumpit cu circa 10%.

Rata inflaţiei de la începutul anului este de 1,3% şi preţurile alimentelor au crescut cu 3,3% în acceaşi perioadă, conform datelor de la INS.

În realitate, dacă în ianuarie un cetăţean îşi umplea la supermarket sau hipermarket coşul cu principalele alimente cu 100 de lei, acum, trei luni mai târziu, mai scoate încă 10 lei din buzunar, cu tot cu reducerile sau promoţiile pe care le au retailerii de sărbători.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO