INS: Afacerile din comerţul angro au crescut cu 6,8% în trimestrul I 2018

Secțiune susținută de Medlife Logo

15 mai 2018 Autori: Dan Straut , Mediafax

În perioada ianuarie-martie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada similară din 2017 cu 6,8%, arată datele comunicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada ianuarie-martie 2018, comparativ perioada similară din 2017, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 6,8% ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+12,2%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+9%), comerţului cu ridicata nespecializat (+8,7%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+8,5%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+8,4%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+8,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,6%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+0,5%)”, se arată într-un comunicat al INS.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2018, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansammblu cu 0,8%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+7,4%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+7%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+4,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,2%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+2,3%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (+1,6%).

Scăderi s-au înregistrat, în martie faţă de februarie 2018, la comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-5,4%) şi la comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-3%).

Potrivit INS, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2018, comparativ cu luna martie 2017, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 2,3% ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+14,2%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+13,1%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10,9%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (+5,8%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+2,8%).

Scăderi s-au înregistrat, în martie 2018 faţă de martie 2017, la comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-12,6%) şi la comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-0,7%).

În terminologia statisticienilor, cifra de afaceri reprezintă „veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe”.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
COMERŢ ANGRO
, DISTRIBUŢIE
, STATISTICĂ
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide