Retail&Agrobusiness

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în iulie faţă de luna precedentă cu 11,2%

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în iulie faţă de luna precedentă cu 11,2%

Autor: Dorin Oancea

16.09.2020, 10:36 32

În luna iulie, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 11,2%, cât şica serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 3,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,3%.

În perioada 1.I-31.VII.2020 cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, a crescut faţă de perioada 1.I-31.VII.2019, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,9%, respectiv cu 2,5%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, în luna iulie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 11,2%, datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+64,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+17,3%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+12,3%), comerţul cu ridicata nespecializat (+10,1%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,4%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,6%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,4%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 7,9%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 2,2%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblucu 3,4%, datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii(+23,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+16,2%), comerţul cu ridicata nespecializat (+8,1%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi altutunului (+7,6%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+5,2%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,0%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-17,3%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-5,0%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 5,3%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.VII.2020, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2019, în termeni nominali, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 3,9%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+16,6%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+15,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (+5,7%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+3,8%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,9%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+1,4%). Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-7,3%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-3,4%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VII.2020 comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2019,în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu cu 2,5%.
 

AFACERI DE LA ZERO