Retail&Agrobusiness

Intersport s-a întors în Piaţa Unirii după trei ani şi jumătate de pauză, în spaţiul ocupat anterior de Raiffeisen Bank

Noul magazin Intersport este amplasat în acelaşi spaţiu unde a funcţionat anterior Raiffeisen Bank. Astfel cele două companii au făcut o rocadă în zona Unirii.

Noul magazin Intersport este amplasat în acelaşi spaţiu unde a funcţionat anterior Raiffeisen Bank. Astfel cele două companii au făcut o rocadă în zona Unirii.

Autor: Cristina Rosca

02.12.2014, 00:07 6806

Retailerul de echipamente sportive Intersport, adus pe piaţa locală de grecii de la Fourlis Group, a revenit în Piaţa Unirii cu un magazin, la trei ani şi jumătate după ce a lăsat gol spaţiul de vizavi de magazinul Unirea Shopping Center pentru a fi ocupat de Raiffeisen Bank.

De altfel, noul magazin al celor de la Intersport este amplasat în acelaşi spaţiu unde a funcţionat anterior Raiffeisen Bank. Astfel cele două companii au făcut o rocadă, Intersport fiind acum amplasat în apropiere de magazinul Cocor.

În 2011, când au anunţat închiderea unităţii din Piaţa Unirii, grecii de la Intersport afirmau că magazinul va fi mutat în Bucureşti Mall. Mai mult, în urmă cu circa un an, în ultimul interviu acordat ZF de reprezentanţii Intersport, ei spuneau că grupul ocoleşte spaţiile stradale, unde este greu să construieşti magazine profitabile în contextul în care chiria este mare şi traficul scăzut.

De altfel, dintre cele 26 de magazine ale companiei doar unul este amplasat în spaţii stradale, cel de la Unirii.

Această politică - de a miza pe centre comerciale şi malluri - nu este specifică doar Intersport, şi concurenţii direcţi ai reţelei – Hervis şi Decathlon – preferând să deschidă în centre comerciale, malluri şi parcuri de retail. Doar Adidas şi Nike (Elmec) au încercat şi varianta unor magazine la stradă, printre pariuri numărându-se o unitate Adidas în Centrul Vechi. Totuşi, chiar şi pentru aceşti retaileri mallurile rămân destinaţia preferată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO