Retail&Agrobusiness

Investitorii din agrobusiness spun că este o provocare să găsească constructor pentru ridicarea unor ferme de păsări, porci sau bovine. Cristian Erbaşu, constructor: O fermă se construieşte mai greu decât o locuinţă sau o clădire de birouri

Investitorii din agrobusiness spun că este o provocare...

Autor: Florentina Niţu

11.11.2020, 09:00 390

Mai multe companii agricole caută constructor pentru ridicarea unor ferme de păsări, porci sau bovine în diverse zone ale ţării, în mediul rural, potrivit anunţurilor privind data licitaţiei, planificată pentru luna noiembrie, se arată pe plat­forma Licitaţia.ro. care mo­nitorizează licitaţiile pu­bli­ce din România şi Uniu­nea Europeană.

„Este provocator să investeşti în 2020, dar cel mai greu este să găseşti construc­tor“, spune Sorin Hulpe, proprietarul companiei Multiagro­field. El a atras fonduri europene de 4,57 milioane de lei, fără TVA, pen­tru a construi o fermă de pui de carne în localitatea Chiorac, din ju­deţul Bihor, potrivit datelor publi­cate pe site-ul Agenţiei pentru Fi­nan­ţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„Este criză de forţă de muncă, mai ales de oameni ca­lificaţi, o fermă se construieşte mai greu decât o locuinţă sau o clădire de birouri, iar în oraş ofertele sunt mai bune. Este dificil să faci o fermă în perioada aceasta, dar se mai găsesc soluţii. Investitorii pot colabora cu firme mici de construcţii din zonă. Companiile mari au toate de lucru acum şi se feresc, în general, de domeniul agricol, pentru că proiectele sunt ieftine“, spune Cristian Erbaşu, proprietarul firmei Construcţii Erbaşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO