Retail&Agrobusiness

Ioan Tecar a eşuat în negocierile cu Zewa, dar a atras un fond de investiţii

Ioan Tecar, proprietarul grupului de firme MG-Tec:

Negocierile cu fondul de investiţii Abris au durat puţin, ei au fost cei care m-au căutat, iar eu am fost deschis să încep această colaborare. Împreună cu Abris vom putea să dezvoltăm şi să promovăm producţia locală, să ne îmbunătăţim capacităţile manageriale şi să ne consolidăm poziţia pe piaţă. Vrem să ne extindem businessul cu hârtie în zona de sud-est a Europei.

Ioan Tecar, proprietarul grupului de firme MG-Tec: Negocierile cu fondul de investiţii Abris au durat puţin, ei au fost cei care m-au căutat, iar eu am fost deschis să încep această colaborare. Împreună cu Abris vom putea să dezvoltăm şi să promovăm producţia locală, să ne îmbunătăţim capacităţile manageriale şi să ne consolidăm poziţia pe piaţă. Vrem să ne extindem businessul cu hârtie în zona de sud-est a Europei.

Autor: Laurentiu Cotu

13.05.2015, 00:06 774
Omul de afaceri Ioan Tecar din Dej, proprietarul grupului MG-Tec, un business de 130 de milioane de euro cu peste 1.000 de angajaţi, a vândut un pachet de acţiuni la patru dintre companiile din grup către fondul de investiţii Abris Capital Partners, care în România deţine curierul Urgent Cargus.
 
Ca parte a acestei tranzacţii, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în momentul de faţă încă acţionar al fabricii de hârtie Pehart Tec, cu 25% din titluri, va vinde acţiunile deţinute. Pehart Tec este una dintre cele patru companii implicate în tranzacţie.
Antreprenorul din Dej nu a precizat care este pachetul de acţiuni cedat sau valoarea tranzacţiei, dar partenerii săi au spus că rămâne „acţionar semnificativ“ în afacere.
 
„Negocierile cu fondul de investiţii Abris au durat puţin, ei au fost cei care m-au căutat, iar eu am fost deschis să încep această colaborare. Împreună cu Abris vom putea să dezvoltăm şi să promovăm producţia locală, să ne îmbunătăţim capacităţile manageriale şi să ne consolidăm poziţia pe piaţă. Vrem să ne extindem businessul cu hârtie în zona de sud-est a Europei“, a declarat Ioan Tecar, proprietarul grupului de firme MG-Tec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO