Retail&Agrobusiness

Italienii de la Maschio Gaspardo au mărit cu 20% capacitatea de producţie a fabricii de utilaje agricole din judeţul Arad. Personalul va depăşi 400 de oameni, cel mai mare număr de angajaţi din istoria firmei

Italienii de la Maschio Gaspardo au mărit cu 20%...

Autor: Florentina Niţu

23.11.2021, 12:34 275

Maschio Gaspardo România, business deţinut de Maschio Gaspardo SpA (75%) şi Finest SpA (25%), ambele companii din Italia, şi-a mărit cu 20% capacitatea de producţie de la fabrica de utilaje agricole din Chişineu Criş, localitate situată în judeţul Arad, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Ei nu au oferit cifre privind valoarea investiţiei.

„Acest proiect consolidează capacitatea de producţie a fabricii din Chişineu Criş şi îi permite să-şi îmbunătăţească oferta. Inovaţiile şi modernizarea echipamentelor de producţie erau necesare pentru a putea fi prezenţi pe piaţă cu produse tehnologice de ultimă oră, conform solicitărilor clienţilor din întreaga lume”, a declarat Andrea Maschio, vicepreşedintele al grupului Maschio Gaspardo.

Suprafaţa fabricii ajunge în prezent la aproximativ 26.000 metri pătraţi, iar personalul va depăşi 400 de oameni, ceea ce înseamnă că vor fi angajaţi peste 50 de oameni, iar producţia se va ridica la 5.000 de echipamente pe an, cu precădere maşini pentru prelucrarea minimală a solului, pluguri şi prese pentru baloţi rotunzi, au explicat oficialii Maschio Gaspardo România.

Banii pentru investiţie au venit de la Finest şi EximBank, bancă deţinută de statul român prin Ministerul Finanţelor. Creşterea capacităţii de producţie se datorează şi unui acord semnat între Maschio Gaspardo şi New Holland Agriculture, un producător american de utilaje agricole cu prezenţă în România.

„Acest parteneriat prevede comercializarea produselor de prelucrare minimală a solului, mai exact a grapelor cu discuri şi a scarificatoarelor. Colaborarea a început în 2021 şi se derulează exclusiv prin reprezentanţi New  Holland. Recent a fost semnat un nou acord cu New Holland Agriculture pentru producerea în exclusivitate a gamei complete de cositori şi greble pentru fân. Echipamentele vor fi fabricate de Maschio Gaspardo România datorită acestei investiţii şi vor fi comercializate de New Holland începând cu sezonul 2022”, au mai spus reprezentanţii Maschio Gaspardo.

Maschio Gaspardo România a avut o cifră de afaceri de 214 milioane de lei în 2020, în scădere cu 14% faţă de anul precedent, şi un profit de 11 milioane de lei, mai mic cu 4% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe. Aceata este cea mai mare firmă care produce utilaje agricole în România, având o cotă de piaţă la nivel naţional de peste 40%, potrivit Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. Ea este concurentă cu firmele Irum de la Reghin (jud. Mureş), Roteca de la Ardud (jud. Satu Mare) şi Riela România de la Bonţida (jud. Cluj), arată sursa citată anterior.

Grupul Maschio Gaspardo este un jucător mondial în producţia de echipamente de cultivare, însămânţare, fertilizare, tratare a culturilor, întreţinere ecologică şi echipamente pentru fân, care a fost fondat în Campodarsego, în regiunea Veneto din Italia, în 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio. În prezent, Grupul Maschio Gaspardo are 2.000 de angajaţi în întreaga lume în opt unităţi de producţie, (dintre care 3 în afara Italiei - China, India şi România) şi în 13 filiale comerciale. Maschio Holding este acţionarul majoritar, împreună cu Friulia Finanziaria FVG şi Veneto Sviluppo SpA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO