Retail&Agrobusiness

Jidvei a ajuns la venituri de 35 de milioane de euro în 2018 şi are bugetat un avans de 15%

Jidvei a ajuns la venituri de 35 de milioane de euro în...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.06.2019, 07:56 612

Claudiu Necşulescu, proprietarul Jidvei: „Ultimii trei ani au fost toţi cu creşteri de două cifre“.

Producătorul de vinuri Jidvei, care vinde anual circa 17 milioane de sticle de vin, a înregistrat anul trecut afaceri de peste 35 de milioane de euro şi aşteaptă pentru 2019 o creştere de 15% a cifrei de afaceri, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Claudiu Necşulescu, proprietarul companiei.

„În 2018, cifra de afaceri a Jidvei a fost de peste 35 de milioane de euro, iar anul acesta sperăm ca prin acţiunile pe care le desfăşurăm să depăşim 40 de milioane de euro cifră de afaceri. Ultimii trei ani au fost toţi cu creşteri de două cifre, sperăm ca acest trend să continue“, a spus Claudiu Necşulescu. 

În prezent, podgoria Jidvei deţine peste 2.500 de hectare plantate cu viţă-de-vie şi vinde anual aproximativ 17 milioane de sticle de vin, din care circa 5-6% merge spre export. 

„La export avem 5-6%, niciodată nu am fost concentrat pe export din mai multe considerente. Exportul de vin vine după o perioadă nefastă în care România nu a ştiut să îşi gestioneze capitalul imens pe care îl avea ca ţară producătoare de vin, a fost o privatizare, s-au încercat soluţii nu tocmai fericite, iar imaginea de ţară viticolă este un obstacol pentru producătorii de vin din România care vor să iasă la export cu produsul“, a explicat Claudiu Necşulescu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO