Retail&Agrobusiness

Jucătorii din comerţul modern angajează 5.000 de oameni noi în 2017. Expansiunea alertă i-a transformat pe retaileri în unii dintre cei mai mari angajatori din economie

Jucătorii din comerţul modern angajează 5.000 de...

Autor: Cristina Roşca

27.04.2017, 00:07 829

Lanţurile de supermarketuri şi hipermarketuri au deschise 5.000 de poziţii în acest an când vor să deschidă 300 de magazine, cel mai alert ritm de expansiune de până acum. Cele zece reţele din comerţul modern local aveau la începutul acestui an un total de 85.000 de angajaţi, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor existente.

„Kaufland România (...) oferă, cu fiecare nou magazin deschis, aproximativ 100 de noi locuri de muncă. De la începutul anului am deschis două magazine, la Lugoj şi Braşov, iar până la finalul anului calendaristic 2017 mai avem planificate alte trei unităţi noi“, spune Valer Hancaş, manager corporate affairs şi comunicare Kaufland România. Astfel, compania va mai angaja încă 500 de oameni în acest an. Al doilea cel mai mare jucător de pe piaţă, Carrefour, anunţă la rândul său că are deja 17.100 de salariaţi şi până la finalul anului numărul va creşte cu circa 800.

Expansiunea alertă i-a transformat pe retaileri în unii dintre cei mai mari angajatori din economie. Totuşi, circa 90-95% din totalul salariaţilor lucrează în magazine, în poziţii de casier sau manipulant marfă. Acestea au fost mult timp plătite cu salariul minim pe economie. În ultimii ani însă, pe o piaţă a muncii tot mai dificilă, retailerii au început să majoreze salariile. Unii retaileri precum Lidl şi Kaufland au anunţat măriri pe bandă rulantă şi salarii minime ce ajung la 2.200 de lei (în cazul Lidl).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO