Retail&Agrobusiness

Jucătorii din HoReCa despre impunerea certificatului verde: Vânzările au scăzut cu 40% faţă de lunile vară

Jucătorii din HoReCa despre impunerea certificatului...

Autor: Cristina Roşca

17.11.2021, 07:00 262

Autorităţile au decis prelungirea acestei măsuri până la 12 decembrie, mai spun proprietarii de restaurante.

Vânzările au scăzut cu 40% în HoReCa faţă de lu­nile de vară după ce autorităţile au decis necesitatea pre­zentării certificatului verde la intrarea în restaurante sau cafenele, atât pentru prezenţa înăuntru, cât şi la terasă. Astfel, 2021 se profilează a fi încă un an dificil pentru industria ospitalităţii.

„Practic, tot ce a fost câştigat în lunile de vară a fost pierdut odată cu introducerea de noi restricţii la final de sep­tembrie“, spune Dragoş Petrescu, fondatorul gru­pu­lui de restaurante City Grill, cel mai puternic nume românesc de pe această piaţă.

În contextul noilor restricţii de funcţionare, care vin după o vară relativ liniştită, dar şi după un 2020 zbu­ciu­mat, jucătorii din HoReCa vorbesc despre un an chiar mai slab decât precedentul.

„Consider că sunt mai mulţi factori la mijloc (care afec­tează businessul - n.red.). Pe de o parte, ora de închi­de­re este un factor destul de important, oaspeţii nu sunt obişnuiţi cu conceptul «early dinner», preferând să ia ma­sa acasă, unde nu au restricţii“, spune Dani Caramihai, unul dintre cei patru fondatori ai grupul Fratelli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO