Retail&Agrobusiness

Julia Leferman, Director General, Asociaţia Berarii României: UE a venit cu legislaţie şi a impus o abordare diferită care obligă sectoare întregi să se ducă într-o direcţie sustenabilă

ZF ESG Summit 2022: ESG, pilonul dezvoltării sustenabile

Julia Leferman, Director General, Asociaţia Berarii...

Autor: Ramona Cornea

18.05.2022, 14:17 215

Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României afirmă că Uniunea Europeană a venit cu legislaţie şi a impus o abordare diferită care obligă sectoare întregi să se ducă într-o direcţie sustenabilă.

”Există mecanisme de măsurare, există rapoarte de sustenabilitate pe care companiile multinaţionale le publică de ani de zile. Problema este caracterul puţin comparabil pe care îl au pentru că se uită la indicatori diferiţi. Ce ne ajută aici este Uniunea Europeană pentru că partea de legislaţie care a venit şi a impus o abordare diferită, o abordare de sus în jos pe parte legislativă creează o astfel de direcţie de schimbare de paradigmă şi obligă sectoare întregi să se ducă într-o direcţie sustenabilă”, a declarat Julia Leferman în cadrul conferinţei ZF ESG Summit 2022: ESG, pilonul dezvoltării sustenabile.

Ce a mai declarat Julia Leferman în cadrul conferinţei:

• Practici sustenabile au fost îmbrăţişate de multe firme, din ce în ce mai multe, începând cu cele de mari dimensiuni, care asigură transferul unor astfel de practici între graniţe. Un impact real va veni când vom asista la o schimbare de paradigmă, şi nu doar o companie versus alta, eventual competitoare, adoptă astfel de practici, ci un întreg sector activitate. Existenţa unui mecanism de măsurare, care să fie şi comparabil este mai mult decât importantă.

• Există la nivelul european aşa numitul PEF – product environmental food print, o metodologie care asigură un set de indicatori de măsurare a caracterului sustenabil pe care un business îl are, este aplicabil industriei noastre şi berarii sunt parte din acest sistem de măsurare.

• El vine cu o comparabilitate, nu mai are fiecare companie setul propriu de indicatori, toţi implementează acest set de indicatori care a fost implementat la nivelul Uniunii Europene şi care ar trebui extins la cât mai multe sectoare, inclusiv să devină obligatoriu în un interval de timp rezonabil, pentru a ajunge la acea schimbare de paradigmă pe care o dorim la nivel politic.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO