Retail&Agrobusiness

Kaufland angajează 250 de oameni, cei mai mulţi în Bucureşti unde deschid două magazine noi. Venitul minim net în companie la peste 2.100 de lei lunar, cu 60% peste salariul minim de la nivel naţional

Kaufland angajează 250 de oameni, cei mai mulţi în...

Autor: Cristina Roşca

16.04.2020, 10:52 13203

Retailerul german Kaufland angajează 250 de persoane la nivel naţional, compania având deja peste 15.000 de salariaţi.

Posturile sunt deschise în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară, precum Iaşi, Craiova, Constanţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Ploieşti, Călăraşi, Botoşani, Turda, Sfântu Gheorghe, Moreni, Rădăuţi. Cele mai multe poziţii sunt deschise în Bucureşti, mai exact peste 200. Numărul mare vine în contextul în care compania va deschide în Capitală două noi magazine până în luna iunie  – pe str. Energeticienilor nr. 13-15 şi pe str. Theodor Pallady nr. 51.

Poziţiile sunt atât în magazine (lucrător comercial, şef de raion, manager proiect instalaţii frigorifice etc) şi  centre logistice (tehnician automatizări, lăcătuş mecanic, electrician, analist SAP etc.), cât şi în birourile centrale (în departamentele procurări, resurse umane, vânzări, expansiune, financiar-administrativ).

Oficialii germani spun că în ultima lună şi jumătate (26.02 – 10.04), peste 8.000 de români au aplicat pentru un post la Kaufland.

Toate posturile deschise se află pe site-ul companiei, unde cei interesaţi pot aplica direct online. În această perioadă, interviurile au loc prin telefon sau platforme video online, pentru siguranţa candidaţilor şi a echipelor de recrutare.

Retailerul german Kaufland, liderul comerţului local după cifra de afaceri, a majorat venitul minim în companie la 3.650 de lei brut (2.135 de lei net), cu 10% peste nivelul anterior, stabilit în urmă cu circa un an. Majorarea va intra în vigoare la 1 martie 2020.

În funcţie de vechime şi de rezultate, veniturile lunare ale unui angajat pot fi mai mari, deşi reprezentanţii lanţului de magazine nu oferă cifre. De asemenea, ei anunţă că salariile variază şi în funcţie de nivel socio-economic al fiecărei regiuni, fără a oferi detalii. Nivelul minim este însă cel de 3.650 de lei brut (2.135 de lei net), cu circa 60% peste nivelul salariului minim pe economie.

Kaufland este liderul comerţului local, cu afaceri anuale de circa 11 mld. lei în 2018, plus 8% şi aproapr 130 de hipermarketuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO