Retail&Agrobusiness

Kaufland oferă angajaţilor din magazine şi depozite un bonus de 1,6 mil. euro. Nemţii au circa 13.500 de oameni în “linia întâi”

Kaufland oferă angajaţilor din magazine şi depozite un...

Autor: Cristina Roşca

26.03.2020, 17:22 159202

Grupul german Kaufland, prezent local cu o reţea de peste 120 de hipermarketuri, va oferi angajaţilor din magazine şi depozite un bonus de 1,6 mil. euro pentru că lucrează “în linia întâi” în această perioadă marcată de pandemie. Compania are cea mai mare parte a angajaţilor în poziţii de casier, lucrător comercial sau în alte funcţii în depozit sau magazine, astfel că la o medie de 13.500 de salariaţi în linia întâi reiese că fiecare ar putea primi sub formă de bonus circa 120 de euro. Mai mult, nemţii introduc plata imediată a orelor suplimentare efectuate în această perioadă, conform criteriilor interne.

De la 1 martie, în cadrul Kaufland România venitul minim brut este de 3.650 lei, faţă de 3.300 lei anterior, conform unui anunţ al companiei. Veniturile angajaţilor variază în funcţie de regiunea în care se află magazinul.

“Înţelegem rolul pe care îl avem în această perioadă şi vom continua să fim alături de echipele noastre din linia întâi cu tot sprijinul de care vor avea nevoie”, a spus Marco Hößl, CEO Kaufland România.

În magazine, Kaufland a introdus măsuri suplimentare de protecţie a angajaţilor, ce includ dotarea caselor de marcat cu geamuri de protecţie, cu dispensere cu dezinfectant gratuit, mănuşi de unică folosinţă, dezinfectarea frecventă a tuturor spaţiilor comune şi obiectelor de uz larg, amplasarea benzilor de semnalizare a distanţei de siguranţă, signalistică ce promovează mesajele de prevenţie şi derularea unei campanii de responsabilizare a clienţilor la cumpărături. 

Mai mult, din dorinţa de a proteja angajaţii mai vulnerabili, compania a luat hotărârea ca persoanele cu vârsta de peste 65 de ani şi gravidele să intre în concediu plătit, dacă doresc. 

 

Citiţi AICI Ziarul Financiar de vineri în format e-paper 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO