Retail&Agrobusiness

Lactalis plăteşte pentru Albalact un preţ peste medie ca să preia poziţia de lider a companiei româneşti în piaţă şi brandul

Lactalis plăteşte pentru Albalact un preţ peste medie...

Autor: Mădălina Panaete

29.07.2016, 00:08 1049

Grupul francez Lactalis plă­teşte pentru producătorul de lactate Albalact (ALBZ) un preţ peste media de tran­zacţionare de pe piaţă, în con­diţiile în care afacera s-a creionat la un multiplu EBITDA de 10-11, conform cal­culelor ZF. Media pentru businessurile antre­prenoriale este 7-8, potrivit datelor din piaţă.

„Este un multiplu foarte bun. Într-o astfel de tranzacţie se plăteşte mai mult pentru poziţia de lider de piaţă, dar şi pentru un trend ascendent al businessului, pentru generare de cash, branduri puternice şi o structură solidă de management. Albalact bifează aceste lucruri. Pentru acest tip de businessuri multiplul este în general de 7-8, iar Albalact a primit peste“, a spus un reprezentant al unui fond de investiţii.

Gigantul francez oferă un preţ minim de 0,5252 lei per acţiune, astfel că pentru întregul pachet de acţiuni francezii vor scoate din buzunar peste 342 milioane de lei. În plus, francezii preiau şi datoriile Albalact, care s-au ridicat anul trecut la 146 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO