Retail&Agrobusiness

Lanţul de librării Cărtureşti, controlat de Nicoleta Iordan şi Şerban Radu, deschide o librărie în Piaţa Operei din Timişoara şi ajunge la o reţea de 37 de unităţi

Lanţul de librării Cărtureşti, controlat de Nicoleta...

Autor: Cristina Bellu

11.02.2020, 13:34 414

Lanţul Cărtureşti, controlat de Nicoleta Iordan şi Şerban Radu, anunţă deschiderea unei librării în Piaţa Operei din Timişoara, şi ajunge la un total de 37 de unităţi pe plan local.

Unitatea are 320 metri pătraţi şi dispune de peste 8.000 de titluri de carte în limba română, 4.000 de titluri de carte străină, cu accent pe ficţiune în limba engleză şi în limba franceză, albume de artă şi arhitectură.

Conceptul de amenajare a fost semnat de biroul de arhitectură Square One, care a realizat şi conceptul altor spaţii Cărtureşti din Bucureşti, Constanţa, Braşov, Oradea şi Iaşi, şi care a urmărit integrarea identităţii existente a spaţiului cu detalii arhitecturale, de mobilier şi de lumini.

“Puntea de legătură între librăria Mihai Eminescu, un reper în conştiinţa colectivă a timişorenilor, şi conceptul gândit de noi au fost elementele de travertin ale vechiului spaţiu, pe care am încercat să le integrăm în amenajare. Este prima oară când lucrăm cu acest material, unul cu totul neobişnuit pentru librăriile Cărtureşti”, explică arhitectul Adrian Cancer.

Cărtureşti este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărtureşti Carusel, Cărtureşti Verona, cel mai mare spaţiu dedicat lecturii şi ofertei de carte din Bucureşti sau Cărtureşti Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană şi o cafenea.

Compania care administrează reţeua Cărtureşti a deschis anul trecut 11 librării, dintre care una în afara ţării, la Chişinău.

Reţeaua Cărtureşti a reuşit să ajungă în 2018, cel mai recent an pentru care există date, la afaceri de 28 de milioane de euro.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO