Retail&Agrobusiness

Lanţul de restaurante Trattoria il Calcio a fost preluat de către grupul Nuba, activ tot în piaţa HoReCa. Cumpărătorul a plătit peste 1,5 mil. euro pentru cinci localuri

Lanţul de restaurante Trattoria il Calcio a fost preluat...

Autor: Cristina Roşca

11.06.2023, 15:06 12211

Lanţul de restaurante Trattoria il Calcio, ce cuprinde cinci unităţi, a fost preluat într-o tranzacţie de peste 1,5 mil. euro de către grupul Nuba, activ tot în HoReCa şi controlat de antreprenorii Alin Negulescu, Jean Sasu şi Alexandru Nanu. Vânzătorul este omul de afaceri Gino Iorgulescu.

Cumpărătorul spune că această tranzacţie face parte din planul de expansiune al grupului pe piaţa locală. Grupul Nuba operează şapte localuri - Nuba White, Nuba Sumer Vibes, Nuba Cafe, Nuba Beach Club, Nuba Town, Nuba Chalet şi Hiro – şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de 15 mil. euro cu 250 de salariaţi. Ţinta pentru 2023 este de 25 mil. euro, spun oficialii companiei fără a preciza dacă este vorba de rezultatul cumulat al Nuba şi al Trattoria il Calcio.

Reţeaua de restaurante Trattoria il Calcio a avut afaceri de aprope 17 mil. lei (3,5 mil. euro) în 2022, cu 34% mai mari decât în anul anterior. Din grup fac parte Trattoria il Calcio Universitate, Trattoria il Calcio Magheru, Trattoria il Calcio Delea Veche, Trattoria il Calcio Floreasca şi Pasticceria Universitate.

Noul proprietar anunţă că nu va opera un rebranding al companiei preluate, urmând a păstra numele unităţilor. Totuşi, va urma un proces de renovare al reţelei active de peste 20 de ani în piaţa locală. Pe lângă această preluare, grupul Nuba vrea să deschidă două noi localuri la Iaşi în acest an.

 
 

a

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO