Retail&Agrobusiness

Lanţul românesc de restaurante care se luptă cu McDonald's se extinde tot mai tare. Tocmai a cumpărat un alt lanţ de restaurante şi îi preia locaţiile

Lanţul românesc de restaurante care se luptă cu...

Autor: Roxana Rosu

16.07.2022, 08:09 42400

Spartan, lanţul de restaurante fondat de omul de afaceri Ştefan Mandachi, a încheiat un acord pentru preluarea a cinci dintre locaţiile Taksim din Bucureşti, pentru suma de 1 milion de euro, fiind în negocieri avansate şi pentru celelalte trei restaurante Taksim din Capitală.

Discuţiile dintre cele două companii s-au încheiat în primăvara acestui an, după negocieri care au durat mai bine de jumătate de an.

„Suntem extrem de încântaţi să anunţăm că, după lungi negocieri purtate în ultima jumătate de an, Spartan a încheiat înţelegerea pentru a-şi adăuga în portofoliu cinci noi restaurante. Le mulţumesc colegilor mei şi întregii echipe Spartan pentru munca depusă în aceste luni! De asemenea, doresc să le mulţumesc şi reprezentanţilor Taksim, pentru profesionalismul lor şi pentru modul în care au tratat aceste negocieri – cu seriozitate şi cu promptitudine. Spartan este deja în negocieri avansate şi pentru celelalte trei locaţii din Bucureşti, discuţiile apropiindu-se şi aici de final”, a declarat Ştefan Mandachi.

Cele cinci locaţii pentru care s-a ajuns deja la o înţelegere sunt cele din Sun Plaza, Auchan Titan, Bucureşti Mall Vitan, Băneasa Shopping City şi Promenada Mall.  Pe lângă spaţiile închiriate, Spartan a preluat şi toate utilajele, precum şi o parte dintre echipamentele existente.

„Înţelegem impactul pe care această schimbare o are pentru angajaţi, aşa că tot ce ne-am dorit a fost să îi asigurăm că fiecare dintre ei are un loc în echipa noastră şi că îi primim cu braţele deschise. Am fost alături de ei pe tot parcursul negocierilor şi continuăm să le fim alături, pentru a face această tranziţie cât mai uşoară”, a mai spus Ştefan Mandachi.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO