Retail&Agrobusiness

Leroy Merlin cumpără cele 15 magazine BauMax

Francezii au deschis în 2011 în Chitila singurul magazin de pe piaţa locală, vânzările acestei unităţi ridicându-se anul trecut la 24,5 milioane de euro

Autor: Cristi Moga

09.07.2014, 00:08 29596

Grupul francez Leroy Merlin, care a intrat pe pia­ţa locală în 2011 prin deschiderea unui ma­gazin pe Şoseaua Chi­ti­lei din Bucureşti, îşi întăreşte la o dis­tanţă de trei ani prezenţa în Ro­mâ­nia prin achiziţia celor 15 magazine ale austriecilor de la BauMax care au decis să renunţe la operaţiunile locale.

Leroy Merlin, parte a grupului Adeo, controlat de familia Mulliez din Franţa, s-a bătut anul trecut şi pentru achi­­ziţia ma­gazinelor Bricostore, dar a ra­­tat tranzacţia „la mustaţă“ în faţa bri­­ta­­nicilor de la Kingfisher. Acum însă, francezii pun mâna pe o reţea similară ca dimensiuni şi vânzări anuale de cir­ca 120-130 mil. euro, cele mai bu­ne maga­zi­ne fiind situate în Cluj (Calea Turzii), Bucureşti (Sun Plaza) şi Sibiu (Shopping City). De magazinele BauMax au mai fost interesate şi alte re­ţe­le, precum King­fisher sau Prak­ti­ker, potrivit infor­maţiilor ZF, dar aus­tri­ecii au preferat să cedeze opera­ţiunile către Le­roy Merlin deoarece francezii au acceptat să preia întreaga reţea.

„Ne bucurăm că am găsit pentru BauMax România o soluţie care permite tuturor părţilor implicate un vi­itor favorabil. Grupul Adeo va rămâne în serviciul clienţilor, angajaţii noştri îşi vor păstra locurile de muncă, fur­nizorii au în continuare oportuni­ta­tea de a se afir­ma pe piaţa româ­nească, iar BauMax poate continua procesul de restruc­turare, în special în cele cinci ţări-cheie (Austria, Cehia, Slovacia, Unga­ria şi Slovenia - n. red.)“, a de­clarat Michael Hurter, CEO al BauMax, cu privire la tranzacţie.

Detaliile financiare ale acestei afa­ceri nu au fost făcute publice, în con­di­ţiile în care BauMax se află într-o situa­ţie financiară precară, determinată de gradul ridicat de îndatorare şi de extin­de­rea necontrolată în estul Europei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO