Retail&Agrobusiness

Librăriile se pregătesc de noul an şcolar, dar aşteaptă scăderi cu până la 50% la vânzările de rechizite

Librăriile se pregătesc de noul an şcolar, dar...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.08.2020, 00:07 234

Vânzările de rechizite pe care librăriile le aveau în lunile august-septembrie odată cu campaniile „Back to school“ sunt anul acesta mai mici cu până la 50% în cazul unor lanţuri, în condiţiile incertitudinii care planează asupra contextului în care va începe anul şcolar. Scăderile deja se văd, iar librăriile au făcut comenzi mai mici către furnizori.

„Luna septembrie reprezintă, în mod normal, perioada de vârf a vânzărilor în cadrul societăţii noastre, datorită începerii noului an şcolar. Ţinând cont de situaţia actuală legată de pandemie şi incertitudinea începerii anului şcolar, preconizăm o vânzare mai redusă comparativ cu ceilalţi ani. În luna august, vânzările sunt mai mici cu 40% faţă de anul trecut“, spune Alina Mirea, de la Compania de Librării Bucureşti. Scăderi se văd şi la Librăria Eminescu din Bucureşti, unde vânzările de rechizite, manuale, ghiozdane au scăzut deja foarte mult din cauza epidemiei. „Nu ne aşteptăm la vânzări prea mari nici în luna septembrie, care, în mod normal, este cea mai bună lună pentru campania Back to school“, spune Geta Vodislav, director comercial al companiei Bibliostar, care operează Librăria Eminescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO