Retail&Agrobusiness

Lidl România a deschis al şaselea depozit logistic din portofoliul său, în comuna Fundeni, judeţul Călăraşi. „Este cel mai mare depozit al nostru. Este o investiţie prin care livrările se vor face mai eficient şi cu o grijă mai mare faţă de mediu”

Autor: Alexandra Matei

09.02.2023, 18:37 1248

♦ Noul depozit, menţionează el, este construit pe un teren ce depăşeşte 173.000 mp şi este dotat cu 119 rampe de încărcare şi descărcare a mărfii.

♦ Noul sediu regional este dotat cu 2.650 de panouri solare, care au capacitatea de a produce în jur de 30% din cantitatea de energie destinată funcţionării clădirii.

♦ În plus, centrul logistic este dotat cu o staţie de încărcare electrică, destinată să alimenteze camioane.

Lidl România a deschis, la finalul anului trecut, cel de-al şaselea sediu regional, unde se află şi un depozit logistic cu o suprafaţă totală construită de peste 56.000 mp, acesta fiind cel mai mare din portofoliul Lidl.

Depozitul deserveşte 55 de magazine din reţeaua Lidl în prezent, aflate preponderent în zona de est şi sud-est a ţării şi, potrivit reprezentanţilor retailerului, este o investiţie care va eficientiza livrările şi va reduce impactul asupra mediului.

„Este cel mai mare depozit al nostru. Este o investiţie prin care livrările se vor face mai eficient şi cu o grijă mai mare faţă de mediu. Eficienţa face parte din strategia noastră de business sustenabil, aşadar aplicăm acest principiu în toate domeniile noastre de activitate, inclusiv în expansiune şi vânzări. Deschiderea depozitului din comuna Fundeni, din apropiere de A2, a venit ca un pas firesc, odată cu  extinderea reţelei noastre de magazine. Suntem la cel de-al şaselea depozit din portofoliul nostru, şi ne-am propus să dezvoltăm mai multe soluţii care ne permit să optimizăm timpii de aprovizionare a magazinelor, să avem o şi mai mare acurateţe a stocurilor de produse şi totodată să reducem amprenta de carbon generată de activitatea din depozit”, a spus Cezar Rotaru, director al sediului regional Fundeni, Lidl România.

Noul depozit, menţionează el, este construit pe un teren ce depăşeşte 173.000 mp şi este dotat cu 119 rampe de încărcare şi descărcare a mărfii, iar construcţia lui a durat doi ani şi trei luni. Reprezentanţii Lidl România nu au oferit însă detalii despre valoarea investiţiei.

În cadrul noului depozit din Fundeni, mai spune acesta, s-au implementat o serie de soluţii alternative, atât pentru economisirea energiei, cât şi pentru reducerea cantităţii de emisii de dioxid de carbon din transport.

„Noul sediu regional este dotat cu 2.650 de panouri solare, care au capacitatea de a produce în jur de 30% din cantitatea de energie destinată funcţionării clădirii. În plus, centrul logistic este dotat cu o staţie de încărcare electrică, destinată să alimenteze camioane”, a detaliat directorul centrului regional.

Totodată, Lidl România construieşte în acelaşi sediu o staţie de alimentare CNG (Gaz Natural Comprimat) destinată unei părţi din flota de camioane care transportă marfă pentru magazinele Lidl.

Inaugurarea noului depozit logistic din portofoliul Lidl are un impact pozitiv şi asupra economiei locale, prin crearea a peste 250 de locuri de muncă, atât în zona operaţională, cât şi în cea administrativă.

Anul acesta, reprezentanţii Lidl România spun că îşi vor continua trendul de expansiune, prin deschiderea sau relocarea magazinelor din reţea, aşa cum au făcut în anii precedenţi, însă nu menţionat câte magazine au plan să inaugureze în 2023.

Lidl este liderul comerţului local după cifra de afaceri, cu o reţea 347 de magazine la nivel naţional în acest moment.  În 2021, ultimul an pentru care există date publice disponibile, Lidl România a raportat o cifră de afaceri de aproape 15 mld. lei, plus 15%.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO