Retail&Agrobusiness

Lidl: Vom menţine un ritm alert al expansiunii, în primele şase luni ale anului am deschis 11 magazine

Lidl: Vom menţine un ritm alert al expansiunii, în...

Autor: Cristina Roşca

10.07.2019, 00:07 1038

Retailerul german a ajuns la un pas de 250 de magazine în România şi continuă dezvoltarea.

Retailerul german Lidl a deschis în primele şase luni din an 11 magazine după ce în 2018 a inaugurat alte 20 de unităţi. De altfel, şi în a doua parte a anului nemţii vor continua investiţiile în expansiune.

„Şi în 2019 ne-am propus să avem un ritm alert de ex­pan­siune, cu cel puţin 15 inaugurări. Am început anul ca­len­daristic cu 238 de magazine în reţea, iar până acum am inau­gurat încă 11 unităţi, dintre care 2 au fost relocări, în Huşi şi în Zărneşti. Noi nu am închis magazine, însă am rea­lizat relocări sau remodelări de unităţi, pentru că sun­tem o com­pa­nie sustenabilă, care funcţionează pe prin­cipiul eficienţei în toate domeniile de activitate“, spun oficialii retailerului.

Anul trecut au fost deschise 20 de magazine, fiind a doua cea mai alertă expansiune de după 2011, anul când Lidl şi-a făcut oficial intrarea în România după preluarea Plus Discount. Atunci au fost achiziţionate peste 100 magazine, iar între timp nemţii au ajuns la un pas de 250 de unităţi de tip discount.

Discounterul german este al treilea cel mai puternic retailer din România după cifra de afaceri de anul trecut care a ajuns la un pas de 8 mld. lei după un avans de 20% faţă de 2017. Creşterea e susţinută atât de expansiune, cât şi de investiţiile în sortimentul de la raft.

„Cifra noastră de afaceri a fost întotdeauna în creştere, încă de când am intrat pe piaţa românească, în 2011. Dacă discutăm doar despre ultima perioadă, vorbim de 2 ani (2017 şi 2018) excelenţi, în care ne-am bucurat de o creştere fenomenală a businessului, cu mult peste media de creştere a pieţei“, spun oficialii companiei.

Ei nu oferă detalii despre ritmul de creştere din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO