Retail&Agrobusiness

Luca Militello, CEO-ul grupului privat din sănătate Monza, împreună cu soţia lui şi alţi doi asociaţi, pariază pe HoReCa şi vor să deschidă restaurante cu numele Sciccheria în Constanţa, Cluj-Napoca şi chiar dincolo de România

Luca Militello, CEO-ul grupului privat din sănătate...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.05.2023, 15:00 570

Sciccheria, restaurantul deţinut de Luca Militello, CEO-ul grupului privat din sănătate Monza, şi de soţia lui, Claudia Militello, împreună cu alţi doi asociaţi, a făcut vânzări de 1,4 milioane de euro în primul său an de activitate, iar fondatorii au în plan să extindă businessul la nivel naţional şi chiar internaţional în următorii cinci ani.

Localul, situat în zona de nord a Capitalei, pe Bulevardul Pipera, are o capacitate de 120 de locuri şi a fost deschis în vara anului 2022. În ultimele luni, media din restaurant a fost de 130 de oaspeţi pe zi.

„Dacă la început oaspeţii mergeau pe preparate iconice, cum sunt parmigiana Rossa, spaghetele carbonara, bruschetele sau caracatiţa, pe care le mai gustaseră, de-a lungul vizitelor în Italia, acum văd o deschidere mult mai mare către preparatele noi, mai puţin convenţionale, pe care le introducem în meniu. Câteva exemple includ tartarul de avocado, mango şi homar, carpaccio de crevete roşu de Mazzarra, magnum de foie gras tras în ciocolată neagră. În toate acestea, se simte foarte bine personalitatea culinară a lui Michael Passarelli (chef-ul restaurantului, fiul lui chef Antonio Passarelli – n. red.)”, a spus Claudia Militello, coproprietar Sciccheria. 

Mai departe, fondatorii Sciccheria şi-au propus să replice modelul de afaceri în centrul Bucureştiului, unde vor deschide un restaurant până la finalul anului, şi în alte oraşe mari ale României, cum sunt Constanţa şi Cluj. În plus, proprietarii analizează şi oportunităţile de afaceri din Dubai, Londra, Paris şi Roma.

„În următorii cinci ani, ne propunem să deţinem şi să operăm până la opt restaurante Sciccheria”, a adăugat Claudia Militello.

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România pe Giuseppe Raciti, chef inclus în ghidul Michelin, care va găti în cadrul unei cine alături de cheful rezident Michael Passarelli.

Luca Militello este la origine italian şi locuieşte de aproape două decenii în România, în prezent el fiind CEO-ul operaţiunilor locale ale grupului Monza, unul dintre jucătorii importanţi din piaţa de sănătate privată. Soţia lui, Claudia, este româncă şi activează în HoReCa de mai bine de 15 ani.

Pentru familia Militello, Sciccheria nu este un prim pariu în domeniul ospitalităţii, deşi este primul restaurant. Antreprenorii mai deţin o gelaterie în centrul Bucureştiului, Sicilia Gelateria Artigianale, care vinde îngheţată artizanală creată cu ingrediente originale siciliene.

În Sciccheria, familia Militello a investit peste 500.000 de euro, mare parte din buget fiind direcţionat către amenajări, echipamente şi design interior. Pentru amenajarea spaţiului, fondatorii au colaborat cu biroul de arhitectură şi design PickTwo Studio, care are în portofoliu mai multe proiecte HoReCa, atât în zona de restaurante, cât şi în cea de hoteluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO