Retail&Agrobusiness

Magazin Auchan, amendat după ce 18 clienţi au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare

Autor: Cosmin Vaideanu

26.12.2015, 19:21 1438

Potrivit unui comunicat al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, sâmbătă, inspectorii instituţiei au făcut verificări la sectorul de gastronomie al hipermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center.

În urma controlului, a fost găsită la comercializare cantitatea de 15,3 kilograme de preparate culinare - orez sârbesc, piure de cartofi, paste cu pui, piept de pui la rotisor, cotlet la grătar - care nu respectau condiţiile de depozitare.

De asemenea, inspectorii CJPC au descoperit peste 98 de kilograme de piftie de curcan, piftie de porc, ruladă de spanac cu brânză, carne fiartă de porc, carne la garniţă şi cremă de zahăr cu termenul de valabilitate depăşit.

”În spaţiul de depozitare se afla o cantitate de 26,54 de kilograme materie primă (merluciu, file somon, medalion somon, păstrav) cu etichete reprezentând data congelării 23 decembrie 2015, la care decongelarea s-a făcut în condiţii improprii (imersate în apă) ce a dus la deprecierea acestora, produsele având miros necorespunzător”, se mai arată în comunicatul CJPC Constanţa.

Întreaga cantitate de preparate culinare şi materie primă - 140 de kilograme - a fost oprită de la comercializare.

Astfel, magazinul Auchan a fost amendat cu 30.000 de lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Controlul a fost făcut după ce, în urmă cu câteva zile, 18 persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare, în condiţiile în care au mâncat produse de la sectorul de gastronomie al magazinului Auchan din Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO