Retail&Agrobusiness

Mai este puţin şi se dă startul la Rabla pentru electrocasnice. Cum puteţi să vă schimbaţi electrocasnicele şi electronicele vechi din casă

Mai este puţin şi se dă startul la Rabla pentru...

Autor: Alexandru Nanu

10.06.2022, 12:41 27912

Prima sesiune a programului Rable pentru Electrocasnice pentru anul 2020 începe pe 17 iunie şi bugetul programului această sesiune este de 50 de milioane de lei, conform calendarului publicat de Administraţia Fondului Pentru Mediu (AFM).

Programul din acest an se va desfăşura în doua sesiuni, având un buget total de 100 de milioane de lei, cu 25 de milioane de lei mai mult decât în anul precedent, iar din  acest an nu se mai pot achiziţiona televizoare în program.

„Este un program care se bucură de un interes uriaş din partea cetăţenilor, un program care anul trecut s-a desfăşurat pe un buget de 75 de milioane de lei. Săptămâna trecut a apărut ghidul solicitantului. În mare măsură, programul rămâne pe aceeaşi structură. Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de electrocasnice, pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere, într-o primă etapă. În etapa a doua o să avem laptori şi tablete, fără televizoare în 2022. Aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare în a treia etapă”, spunea Tanczos Barna în urmă cu o lună.

Potrivit lui Tanczos Barna, voucherele emise vor trebui valorificate în şapte zile, în loc de 15 zile, iar valoarea acestora a rămas la acelaşi nivel ca în 2021.

„Televizoarele le-am eliminat pentru că riscam să transformăm acest program în Rabla pentru televizoare. Cred că anii trecuţi am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare”, menţiona ministrul Mediului într-o declaraţie de luna trecută.

Ghidul de finanţare a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (publicat la 10.05.2022) poate fi consultat AICI

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO