Retail&Agrobusiness

Mai puţin de 1% dintre români au electrocasnice inteligente acasă, faţă de aproape 25% dintre nemţi şi 20% dintre britanici

Mai puţin de 1% dintre români au electrocasnice...

Autor: Cristina Roşca

07.12.2022, 08:30 182

România se găseşte la coada Europei în ceea ce priveşte dotarea locuinţelor cu electrocasnice inteligente, arată o statistică a APPLiA, asociaţia producătorilor de electrocasnice din Europa. Astfel, mai puţin de 1% dintre români au acasă şi folosesc astfel de produse, ponderea fiind similară cu cea din Portugalia, Cehia şi Irlanda. Spre comparaţie, în Germania ponderea e de peste 23%, în timp ce în Marea Britanie se apropie de 20%, conform aceleiaşi surse.

Această statistică este influenţată de mai mulţi factori, precum durata de folosinţă a electrocasnicelor în diferite ţări, puterea de cumpărare, educaţia şi gradul de dotare al locuinţelor cu astfel de articole.

Spre exemplu, în România, o ţară cu putere de cumpărare mică, electrocasnicele sunt schimbate mai greu, durata de viaţă a produselor fiind mai mare decât în Germania.

În acest context, dar şi în condiţiile în care inflaţia galopantă frânează apetitul de shopping al românilor, piaţa locală e codaşă şi va rămâne aşa pentru o vreme în ceea ce priveşte gradul de dotare al locuinţelor cu electrocasnice inteligente.

La nivel european însă, oficialii APPLiA estimează o creştere rapidă a acestei pieţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO