Retail&Agrobusiness

Mallurile Sibiu Shopping City, Suceava Shopping City şi Felicia Iaşi au avut vânzări în creştere cu până la 18,5% în 2015

Mallurile Sibiu Shopping City, Suceava Shopping City şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.03.2016, 12:18 617

Sibiu Shopping City, Suceava Shopping City şi Felicia Iaşi – centrele comerciale administrate de compania imobiliară DTZ Echinox, au realizat în 2015 creşteri ale vânzărilor între 10% şi 18,5% comparativ cu 2014, adică valori peste avansul consumului de anul trecut.

“Cel mai puternic avans al vânzărilor a fost înregistrat de proiectul Sibiu Shopping City, cel mai mare parc de retail din afara Capitalei, ai cărui chiriaşi au raportat, în medie, vânzări în creştere cu 18,5% în 2015, în timp ce traficul centrului comercial a fost cu 6% mai ridicat faţă de anul precedent”, se arată în comunicatul transmis de DTZ.

Proiectul din Sibiu are o suprafaţă închiriabilă de 78.000 de metri pătraţi, iar creşterea de anul trecut a fost generată de scăderea TVA-ului la alimente, măsură care a condus la o creştere a cifrei de afaceri din comerţul cu alimente de 19,1% la nivel naţional. Sibiu Shopping Center este singurul parc de retail din România cu două hipermarketuri – Carrefour şi Auchan.

La rândul său, Suceava Shopping City, cu o suprafaţă închiriabilă de 47.000 de metri pătraţi, a înregistrat anul trecut o creştere a traficului de 12% şi un avans al vânzărilor de 10%.

Felicia Iaşi are 28.500 de metri pătraţi închiriabili, iar creşterea vânzărilor a fost de 10% în 2015.

“Rezultatele pozitive înregistrate de retaileri au fost susţinute atât de creşterea consumului, cât şi de strategiile implementate de conducerea fiecărui centru comercial în parte. Avansul s-a văzut în special în rezultatele retailerilor ancoră, care au înregistrat creşteri şi de 30-40%. Proiectele ce urmează a fi implementate în acest an, precum deschiderea cinematografelor Cine Grand în centrele din Sibiu şi Suceava, vor susţine creşterea traficului şi, totodată, performanţele retailerilor”, spune Mihaela Petruescu, head of property management department în cadrul DTZ Echinox.

Compania DTZ Echinox administrează în prezent un portofoliu de peste 150.000 de metri pătraţi de proiecte real estate, dintre care trei de retail – Shopping City Sibiu şi Shopping City Suceava, în proprietatea Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO), şi Felicia Shopping Center din Iaşi, în proprietatea CBRE Global Investors, respectiv spaţiul de birouri din Floreasca Park (2.500 mp) în care îşi desfăşoară activitatea biroul din Bucureşti al companiei americane Kellogg’s.

Pentru toate cele trei centre comerciale administrate de DTZ Echinox, gradul de ocupare este cuprins între 98% şi 100%.

Compania de servicii imobiliare DTZ este susţinută de fondul de investiţii TPG şi gestionează, la nivel mondial, 3,3 miliarde de metri pătraţi şi 63 de miliarde de dolari în volum de tranzacţii. Anul trecut, compania a convenit preluarea Cushman&Wakefield, pentru 2 miliarde de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO