Retail&Agrobusiness

Managerul restaurantului Journey Pub din Piaţa Romană: „Interzicerea fumatului a dus la o scădere a numărului mediu de clienţi şi a încasărilor“

Managerul restaurantului Journey Pub din Piaţa Romană:...

Autor: Mihaela Pascari

20.06.2017, 00:05 464
Vânzările restaurantului Journey Pub din zona Piaţa Romană din Capitală, deţi­nut de antreprenorul român Ioan Dobrincu, au scăzut anul trecut cu 5,6% faţă de anul anterior, până la 5 mil. lei. Scăderea businessului a fost cauzată de introducerea legii care interzice fumatul în spaţiile publice, intrată în vigoare la jumătatea lunii martie anul trecut, spun oficialii companiei.
 
„În primele luni ale anului trecut businessul a fost în creştere faţă de 2015, dar după introducerea legii antifumat, lucrurile au început să meargă mult mai greu. Cu excepţia unui spaţiu de la la intrare, toate spaţiile noastre la momentul respectiv erau acoperite, deci a trebuit să interzicem fumatul în ele“, a spus Emil Truţă, marke­ting manager în cadrul restaurantului Journey Pub, operat prin intermediul companiei Wings Concept.
 
Efectele legii antifumat s-au văzut la începutul acestui an, când restaurantele, cafenelele sau barurile şi-au anunţat rezultatele financiare pentru anul trecut. Mai multe dintre ele au motivat scăderea afacerilor prin intrarea în vigoare a legii antifumat în primăvara anului trecut, care le-a „alungat“ clienţii spre localurile care aveau terase. „În momentul introducerii legii antifumat s-au deschis multe terase unde se putea fuma, iar acestea au atras o bună parte din publicul fumător. Interzi­cerea fumatului la interior s-a tradus pentru noi într-o scădere a numărului mediu de clienţi pe zi şi scăderea încasărilor medii“, a mai spus Emil Truţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO