Retail&Agrobusiness

Marius Bucur a cumpărat teren agricol în Constanţa de la investitori italieni

Marius Bucur a cumpărat teren agricol în Constanţa de...

Autor: Gabriel Razi

06.01.2015, 00:06 2141
Integratorul agricol Brise Group, deţinut de omul de afaceri Marius Bucur (39 de ani), a cumpărat 31 de hectare de teren arabil în localitatea Amzacea din judeţul Constanţa de la firma Sira Agromar, deţinută de italienii Bernardo Cella (61 de ani), Marco Fontana Arcelli (61 de ani) şi Giovanni Lanati (56 de ani).
 
Valoarea totală a tranzacţiei parafată în penultima zi a anului trecut a fost de 700.000 lei (160.000 euro), iar preţul mediu plătit a fost de 22.000 lei/hectar (5.000 euro/hectar). Tranzacţia arată interesul omului de afaceri constănţean de a-şi securiza poziţia în producţia agricolă având în vedere că terenurile deţinute anterior de italieni erau deja exploatate de Brise Group prin intermediul contractelor de arendă. Integratorul exploatează deja câteva mii de hectare de teren arabil atât în sud-estul, cât şi în vestul ţării. Terenurile achiziţionate se află în sudul judeţului Constanţa, la 35 de kilometri distanţă de portul de la Marea Neagră şi la o distanţă aproximativ egală de oraşul Mangalia.
 
Constanţa produce an de an în medie 800.000 de tone de cereale, a cincea cea mai mare producţie de pe piaţa locală. Acest judeţ are avantajul apropierii faţă de port astfel că preţurile primite de fermieri sunt în general mai mari decât cele obţinute de agricultorii din Te­leorman sau Giurgiu având în vedere că preţul trans­por­tului este mult mai redus, iar agricultorii transportă producţia direct în port pentru a beneficia de cotaţii apropiate de cele de export.
 
Preţul plătit de Brise Group pentru cele 30 de hectare din Amzacea este cu 50% mai mare faţă de cotaţia medie a terenurilor agricole din Constanţa în luna noiembrie a anului trecut, potrivit unei analize a ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO