Retail&Agrobusiness

​Măsuri speciale de protecţie pentru angajaţii din industria de lactate: Cum lucrează angajaţii celui mai mare producător de lapte în contextul actual?

​Măsuri speciale de protecţie pentru angajaţii din...

Autor: Miruna Diaconu

06.04.2020, 19:03 459

În contextul actual în care autorităţile au impus restricţionări cu privire la distanţarea socială pentru a preveni răspândirea de coronavirus, grupul Lactalis, cel mai mare grup din industria lactatelor de pe plan local, a impus o serie de măsuri  pentru angajaţi astfel încât activitatea grupului să nu fie afectată.

Măsurile luate îi vizează atât pe muncitorii din producţie, cât şi pe cei de pe partea de logistică. Grupul Lactalis are propria companie de logistică, iar distribuţia se face în mod direct către retaileri. Peste 10% din angajaţii de la birourile grupului lucrează de acasă, având asigurate dispozitivele necesare pentru activitatea profesională.

“Noi ca şi industrie alimentară oricum avem nişte măsuri de igienă mult peste alte industrii, în mod normal, în această perioadă am intensificat aceste măsuri de igienă”, spune Irina Măndoiu, directorul general al Lactalis.

Măsurile de prevenţie luate de Lactalis:

-           Accesul tuturor persoanelor străine este interzis în interiorul fabricilor, depozitelor şi birourilor.

-           Angajaţii din logistică şi vânzări, care lucrează în teren, sunt dotaţi cu măşti, mănuşi şi gel dezinfectant. Fiecare angajat din teren are un litru de gel dezinfectant.

-           Angajaţii au la dispoziţie un ghid de conduită cu informaţii despre cum ar trebui să îşi desfăşoare activitatea în această perioadă.

-           Merchandiserii, angajaţii care aşează produsele în magazine, încep programul cu două ore mai devreme, la ora 5:00, pentru a evita să se întâlnească cu clienţii.

-           Măsurile de igienă au fost intensificate, iar schimburile de lucru au fost programate astfel încât muncitorii din diferite schimburi să nu se întâlnească.

-           La intrarea în fabrici, fiecărei persoane i se ia temperatura.

-           Grupul Lactalis are locuri speciale în care poate izola persoanele suspecte de infectare cu coronavirus.

 

În acest moment, grupul Lactalis nu a trimis niciun angajat în şomaj tehnic şi nici nu se poate pune problema de o astfel de situaţie momentan, spune Irina Măndoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO