Retail&Agrobusiness

Mc­Donald’s a investit 2,5 mil. lei într-un restaurant din Capitală, a doua inaugurare din acest an şi a 70-a unitate din România

Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România

Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România

Autor: Cristina Bellu

10.11.2017, 14:25 213

McDonald’s România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de restaurante, controlat de maltezii de la Premier Capital, a inaugurat cel de-al doilea restaurant din acest an şi a 70-a unitate din România, în urma unei investiţii totale de 2,5 milioane lei.

Situat în incinta Mega Mall Bucureşti, noua unitate crează 50 de locuri noi de muncă şi are integrat un nou sistem de operare, o inovaţie a sistemului McDonald’s, care va eficientiza operaţiunile din bucătărie, atât pe cele de comandă, cât şi pe cele de servire.

Restaurantul din Mega Mall este cea de-a doua inaugurare din acest an şi cel de-al 70-lea McDonald’s deschis în România. (…) Avem în plan 22 de proiecte de dezvoltare şi investiţii pe care am început deja să le implementăm şi pe care vrem să le finalizăm până la finalul anului.”, spune Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România.

Începând cu 2016, McDonald’s este parte a companiei malteze Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor Mc­Do­nald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Acţionar minoritar în cadrul ope­raţi­u­nilor McDonald’s în România este şi Daniel Boaje, care şi conduce businessul de circa cinci ani.

Tranzacţia prin care McDonald’s a vândut operaţiunile către un francizat a avut o valoare de peste 60 mil. euro. Acum, Premier Capital operează 134 de restaurante în cele şase ţări, din care mai bine de jumătate pe piaţa locală.

McDonald’s este liderul pieţei locale de restaurante cu afaceri de peste 600 de milioane de lei, 5.000 de angajaţi şi peste 200.000 clienţi zilnic. Pe piaţa mai sunt prezente şi alte lanţuri locale sau internaţionale precum KFC, Pizza hut sau City Grill.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO