Retail&Agrobusiness

McDonald’s a vândut operaţiunile din România

McDonald’s a vândut operaţiunile din România

La nivel de profit, McDonald’s ar putea avea de câştigat, mai ales că în ultimii ani rezultatele nete ale companiei au fost mai slabe pe piaţa locală

Autor: Cristina Rosca

25.01.2016, 00:06 121914

McDonald’s România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de restaurante, cu afaceri de circa 100 mil. euro şi cu aproape 70 de unităţi de tip fast-food, şi-a schim­bat acţionarul  în acest weekend. Astfel, gigantul american McDonald’s a vândut operaţiunile locale către un fran­ci­zat din Malta, potrivit datelor ZF.

Ziarul Financiar a mai scris şi în vară că grupul maltez Premier Capital va cum­păra operaţiunile locale. Până la publicarea acestei ştiri oficialii McDonald’s nu au răspuns solicitării ZF.

ZF a scris încă de acum un an şi jumătate că grupul american îşi caută un partener care să preia franciza operaţiunilor locale, în contextul în care România este o piaţă prea mică pentru o prezenţă directă. Americanii au local 67 de restaurante cu afaceri de aproape 100 mil. euro, fiind de departe cel mai mare jucător local de pe piaţa de restaurante. McDonald’s deţine de astfel 10% din toată piaţa locală de restaurante.

Pentru Premier Capital din Malta, România devine a şasea piaţă unde compania deţine franciza McDonald’s şi va fi totodată şi cea mai mare în contextul în care local sunt deschise 67 de unităţi sub brandul fast-food. Prin com­para­ţie, în toate celelalte cinci pieţe sunt circa 60 de restaurante, potrivit site-ului Premier Capital.

La numai 26 de ani, Ramona câştigă 20.000 de euro. Care este business-ul inedit la care s-a gândit

Ce ştie el şi alţi investitori nu? Patronul Ikea a trimis 300 mil. € într-un an în România. Pe ce a pariat

Una dintre cele mai cunoscute clădiri din Bucureşti, fostul sediu al Ambasadei SUA, de vânzare cu 7,5 mil. euro. Cum arată interiorul secret al palatului urban? Galerio FOTO

Prezenţe neobişnuite în natură: Cum arată unele dintre cele mai îndrăzneţe pensiuni construite în România?

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO