ZF 24

Mega Image îi atrage pe români ca un magnet: Reţeaua merge spre afaceri de 6 mld. lei în 2018 după o creştere de 20% la şase luni

Mega Image îi atrage pe români ca un magnet: Reţeaua...

Autor: Cristina Roşca

26.11.2018, 00:15 902

Retailerul belgiano-olandez Mega Image se îndreaptă către afaceri de 6 mld. lei în 2018, în contextul în care va reuşi să îşi menţină ritmul de creştere de aproape 20% din prima parte a anului. Reţeaua de magazine Mega Image a obţinut în primul semestru o cifră de afaceri de 2,75 mld. lei, în urcare cu aproape 20% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2017.

Oficialii de la Mega Image nu au răspuns până la închiderea ediţiei solicitării ZF privind rezultatele şi estimările pentru tot anul 2018.

Avansul vine într-o perioadă în care consumul a continuat să crească (plus 7,5% în primele şase luni din 2018), deşi mai temperat decât în anii anteriori, iar compania a continuat să se extindă, ba mai mult, a targetat şi pieţe noi, cum este cazul Timişoarei în vara lui 2018. În perioada 1 iulie 2017 - 30 iunie 2018, din datele ZF, Mega Image a deschis în total 50-60 de magazine noi, fie ele supermarketuri cu acelaşi nume sau magazine de proximitate Shop & Go.

De altfel, compania a anunţat anterior că menţine acest ritm de expansiune, doar că, spre deosebire de alţi ani, merge şi pe pieţe noi. Abia în ultimii ani reţeaua a ieşit din Bucureşti şi din apropierea acestuia şi s-a extins pe pieţe precum Cluj-Napoca şi Timişoara. Mai mult, ZF a scris recent că Mega Image negociază preluarea reţelei locale de magazine Zanfir din zona Vrancei şi din împrejurimi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO