Retail&Agrobusiness

Mega Image renunţă la conceptul AB Cool Food (produse congelate). Este al doilea brand al grupului care dispare

Mega Image renunţă la conceptul AB Cool Food (produse...
16.04.2016, 11:22 476
Retailerul belgian Mega Image, cel mai extins lanţ de magazine din România cu peste 450 de unităţi sub mai multe branduri şi formate, închide magazinul de produse congelate AB Cool Food din centrul Capitalei, potrivit surselor ZF. În locul lui va fi deschis un magazin pe formatul Shop&Go.
 
 
 
Amplasat pe bulevardul Ion Mihalache numărul 45 din sectorul 1 al Capitalei, magazinul AB Cool Food a fost lansat pe piaţă în 2013 în toamnă şi a fost un test al grupului.
 
Închiderea lui astăzi înseamnă practic ieşirea acestui format din piaţă în contextul în care acesta a fost singurul magazin deschis sub acest brand. Amplasat pe o suprafaţă de 180 mp, magazinul vindea circa 600 de produse dintre care 500 se găseau doar în acest magazin. Astfel, 99% din ofertă reprezintă produse marcă privată sau produse aduse pe piaţă exclusiv de Mega Image, cum este cazul brandului francez Casino. Pe lista de produse se numărau fructe şi legume congelate, înghetaţă, ready meals, prăjituri şi torturi.
 
 
Deşi magazinul se va închide, produsele vor fi mutate în colţuri dedicate în supermarketurile deja existente ale Mega Image şi în magazinul online, potrivit surselor ZF. Până la închiderea ediţiei reprezentanţii Mega Image nu au răspuns solicitării ZF privind închiderea magazinului.
 
Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de magazine din România cu o reţea care cuprinde în prezent 456 de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image (210), Shop&Go (244) şi Gusturi Româneşti (2). Pe piaţa locală grupul este controlat de gigantul belgiano-olandez Ahold-Delhaize.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO