Retail&Agrobusiness

Mezelurile La Baciu, de la o măcelărie în Bucovina la un magazin în zona Floreasca din Capitală

Mezelurile La Baciu, de la o măcelărie în Bucovina la...

Autor: Ioana Matei

14.09.2015, 00:05 4647
De la măcelăria din comuna Fundu Moldovei (judeţul Suceava) afacerea La Baciu s-a extins la o unitate de pro­ducţie, trei magazine în Câmpulung Moldo­venesc, Vatra Dornei şi Bu­cureşti, pe calea Floreasca, cât şi o pen­siune axată pe promovarea tradiţiilor buco­vinene, care au totalizat anul trecut venituri de aproximativ un milion de euro.
 
Familia Baciu s-a extins în 1998 cu primul magazin La Baciu, în Câm­pulung Moldovenesc, iar în perioada următoare s-a concentrat pe dezvoltarea gamei de produse, după reţete buco­vinene vechi. A urmat o serie de parti­cipări la târguri tradiţionale organizate în Bucureşti şi în străinătate care le-au confirmat faptul că există cerere pentru produsele lor, chiar şi în Capitală. „Între pereţii abatorului cu iz habsburgic construit încă din timpul Împăratului Franz Iosef în anul 1815 am adus la viaţă reţetele moştenite de la Moş Toader şi am dat gust bucăţilor de carne“, descriu într-un mod pitoresc fondatorii afacerii La Baciu începuturile firmei ANDELVERO (după numele celor trei fiice ale lui Ioan Baciu, fondatorul afacerii: Ana, Delia şi Veronica), în anul 1997, ca o continuare a tradiţiei de măcelari transmise din strămoşi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO