Retail&Agrobusiness

Mid Europa are ok-ul Concurenţei să preia Profi pe care a plătit 533 mil. euro

Mid Europa are ok-ul Concurenţei să preia Profi pe care...

Autor: Cristina Roşca

09.02.2017, 13:15 1890

Tranzacţia prin care fondul de investiţii Mid Europa Partners preia lanţul de supermarketuri Profi de la Enterprise Investors a primit acordul Consiliului Concurenţei. Tranzacţia a fost anunţată la finalul lunii noiembrie.

Mid Europa Partners va controla lanţul de peste 500 de magazine prin intermeviul companiei MEP Retail Investments SRL.

„Autoritatea de concurenţă a evaluat tranzacţia din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia.”

Mid Europa a plătit 533 mil. euro pentru Profi, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie din retailul local. Fondul de investiţii mai are în România reţeaua de sănătate privată Regina Maria.

Profi a terminat anul trecut cu 500 de magazine şi afaceri de aproape 800 mil. euro. Pentru acest an şi-a bugetat 200 de deschideri şi afaceri de peste 1 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO