Retail&Agrobusiness

Mihaela Ioniţă, HR manager, Coca-Cola HBC România: Salariul mediu brut în Coca-Cola HBC România este de 6.500 de lei. „Ne confruntăm cu toţii cu lipsa forţei de muncă“

INTERVIU

Mihaela Ioniţă, HR manager, Coca-Cola HBC România: Salariul mediu brut în Coca-Cola HBC România este de 6.500 de lei. „Ne confruntăm cu toţii cu lipsa forţei de muncă“

Mihaela Ioniţă, country HR manager în cadrul Coca-Cola HBC România: În Timişoara ne este cel mai greu să recrutăm din cauza faptului că acolo nu există şomaj şi oamenii pleacă foarte uşor la muncă în afară. Încă nu am adus muncitori de peste graniţă acolo, dar suntem deschişi şi explorăm această posibilitate astfel încât să fim pregătiţi. Apoi urmează Dorna pentru că este o zonă care nu mai atrage tineri, deci este populaţie care îmbătrâneşte, care se va pensiona în următorii cinci ani. La fabrica de acolo ne este din ce în ce mai greu să găsim angajaţi, am început să ne uităm şi în Iaşi, şi în Suceava.

Autor: Ramona Cornea

04.03.2020, 18:46 654

♦ Pe o piaţă a muncii „condusă de candidat“, reprezentanţii îmbuteliatorului local al Coca-Cola, cel mai mare jucător din industria băuturilor, vorbesc pentru prima dată despre nivelul salarial din companie şi arată dificultăţile întâlnite în procesul de recrutare.

Coca-Cola HBC, îmbuteliatorul Coca-Cola din România, îşi plăteşte angajaţii cu un salariu mediu brut de 6.480 de lei brut, adică circa 3.800 de lei net (790 de euro). Cel mai mic salariu câştigat în organizaţie este de 3.498 de lei brut, adică aproape 2.100 de lei net (436 de euro). Compania a încheiat anul 2019 cu 1.574 de angajaţi, efectiv în creştere faţă de numărul mediu de salariaţi raportaţi în 2018, de 1.410. Faţă de vârful din 2005, peste 3.000 de oameni, numărul de angajaţi ai îmbuteliatorului local al Coca-Cola s-a redus la jumătate.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO