Retail&Agrobusiness

Mihai Anghel, Cerealcom Dolj: „Scoatem peste 7 tone/hectar. Doar cine nu şi-a făcut treaba se poate plânge anul acesta“

Mihai Anghel, Cerealcom Dolj: „Scoatem peste 7...

Autor: Gabriel Razi

30.06.2014, 00:06 1107
Grupul Cerealcom Dolj, o afacere de peste 100 milioane euro/an din producţia şi comerţul cu cereale şi seminţe oleaginoase, a început recoltatul grâului, iar primele rezultate arată o medie de peste 7 tone/hectar, aproape dublu faţă de media prognozată la nivel naţional.
 
„Producţia este mai bună decât anul trecut, mai sunt zone cu plante culcate la pământ, dar nu se poate vorbi despre afectarea recoltei, ci doar de afectarea unor culturi. Aşteptam ploile astea din anul 2010. Ploile au făcut mai mult bine decât rău şi de calitate se pot plânge doar cei care nu şi-au făcut treaba“, a spus Mihai Anghel, proprietarul grupului Cerealcom, care exploatează 25.000 de hectare în Dolj.
 
Omul afaceri doljean a adăugat că recoltează grâul la un grad de umiditate de 16%, ceea ce indică numai 2% peste valoarea ideală şi mai spune că marfa urmează să se usuce suplimentar în momentul în care va ajunge în silozuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO