Retail&Agrobusiness

Ministerul Agriculturii a amendat pieţarii din Bucureşti cu peste 17.000 de euro

Ministerul Agriculturii a amendat pieţarii din...

Autor: Roana Rotaru

08.06.2017, 18:11 130

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)a aplicat 108 sancţiuni contravenţionale pieţarilor din Bucureşti, cu o valoare cumulată de 77.800 lei (peste 17.000 de euro), amenzi care au fost încasate atât de administratori de pieţe, cât şi de comercianţi, pentru substituirea originii produselor şi pentru nerespectarea normelor de trasabilitate, potrivit informaţiilor transmise de MADR.

„Echipele de inspectori au verificat un număr total de 7.018 operatori, din care 4.969 sunt producători agricoli. Echipele de control au realizat verificări zilnice, o parte dintre aceştia fiind controlaţi succesiv, având în vedere prezenţa permanentă în pieţe. De la începutul verificărilor, din data de 18 mai 2017 şi până în prezent, s-au aplicat în totalitate 108 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare de 77.800 lei atât administratorilor de pieţe, cât şi comercianţilor care nu au respectat normele de trasabilitate sau au substituit originea produselor”, se arată în comunicatul emis de MADR.

În urma verificării celor 31 de pieţe agroalimentare din Capitală, MADR a constatat că producătorilor agricoli li se asigură un procent corespunzător, în medie de 70% din spaţiile de vânzare şi se remarcă o îmbunătăţire considerabilă a modului de etichetare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO