Retail&Agrobusiness

Ministerul Agriculturii amână normele de aplicare a legii risipei alimentare. "Legea nu este clară"

Ministerul Agriculturii amână normele de aplicare a...

Autor: Mona Scarisoreanu

02.06.2017, 10:20 209

“Legea în actuala formă este inaplicabilă! Face mai mult rău decât bine! Această concluzie s-a desprins în urma dezbaterilor cu reprezentanţii sectorului agroalimentar şi întâlnirilor de lucru cu specialiştii din domeniu, în procesul de elaborare a normelor metodologice la Lgea nr. 217 din 17 noiembrie 2016 privind diminuarea risipei alimentare”, se arată în informaţiile postate pe site-ul ministerului.

În punctul de vedere al Ministerului Agriculturii se dau câteva exemple privind articole din Legea 217/2016, arătându-se astfel mecanismele propuse nu pot fi puse în practică şi nu poate fi completat dispozitivul legislativ.

“Prin urmare concluzia a fost că legea, nu este clară, precisă şi previzibilă, aşa cum ar trebui să fie un act normativ pentru a putea fi aplicat şi care să ducă la realizarea obiectivelor avute în vedere. În consecinţă singura decizie normală şi rezonabilă, asumată fără rezerve de Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prorogarea normelor de aplicarea până la sfârşitul anului, perioadă în care un grup de lucru instituţional, deja desemnat, are misiunea să identifice modalităţile prin care scopul legii să fie îndeplinit şi să redacteze un proiect de act normativ care să fie realmente aplicabil, atât juridic cât şi tehnic”, se arată în punctual de vedere al Ministerului Agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO