Retail&Agrobusiness

Ministerul Agriculturii: Fermierii vor primi ultima tranşă de subvenţii din 2018 până pe 31 martie

Ministerul Agriculturii: Fermierii vor primi ultima...

Autor: Florentina Niţu

16.01.2019, 19:10 466

Ultima tranşă de subvenţii pentru fermieri din Campania 2018 va fi făcută de către APIA până pe 31 martie 2019, a anunţat Petre Daea, ministrul Agriculturii, printr-un comunicat de presă. El a adăugat că de la începutul lunii martie, va fi demarată şi Campania 2019, prin care fermierii pot depune cereri de plată pentru acest an.

Tot în 2019 va debuta programul de susţinere a producţiei de usturoi cu 1.000 euro/hectar. Pentru a primi finanţare, producătorii trebuie să comunice direcţiilor agricole judeţene (DAJ) rezultatele recoltei şi să valorifice producţia. Cererile vor trebui depuse la DAJ până pe 5 mai. Fermierii care se încadrează în acest program trebuie să cultive minim 3.000 mp de usturoi şi să valorifice 5 tone.

Ministrul a mai spus că programele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, demarate în 2017, vor continua şi în acest an.

Programul de sprijin pentru tomate, căruia i se cu o alocă 3.000 euro pe legumicultor într-un an, ce a debutat în anul 2017 şi a continuat şi în 2018, se va derula şi în 2019.

De asemenea, va continua programul de susţinere a crescătorilor de ovine, care vor primi un leu pe kilogramul de lână, dacă vor comercializa acest produs.

Referitor la schema de ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc, ministrul a spus că va continua.

Grupurile de producători, crescătorii de animale sau cooperativele pot obţine, de asemenea, fonduri europene pentru finanţarea unor abatoare mobile, dacă depun documentaţia necesară până pe 31 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO