Retail&Agrobusiness

Ministerul Agriculturii îi ia apărarea producătorului agricol Mihai Anghel de la Cerealcom Dolj după ce egiptenii i-au refuzat pe nedrept 63.000 tone de grâu

Ministerul Agriculturii îi ia apărarea producătorului...

Autor: Roana Rotaru

09.09.2016, 14:18 2071

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) acuză importatorii de grâu din Egipt că refuză în mod abuziv marfa românească cu scopul de a mări presiunea asupra preţului mărfii deja contractate, după ce egiptenii au refuzat să mai cumpere 63.000 tone de grâu de la producătorul agricol şi traderul de cereale Mihai Anghel, pe motiv că ar fi avut nivelul de infestare cu ciuperca fitoparazită „cornul secarei” peste limita admisă.

„Precizăm că, din punct de vedere calitativ, grâul românesc respectă toate condiţiile de calitate, nivelul de infestare cu ciuperca fitoparazită „cornul secarei” fiind sub 0,05%. În situaţia particulară a operatorului român, procentul de infestare cu ciuperca în cauză a fost de 0,0001%, deci de o mie de ori mai mic decât limita maximă admisă, care este de 0,1%. Considerăm că practicile importatorului egiptean nu au în vedere calitatea grâului, cât intenţia de a mări presiunea asupra preţului mărfii deja contractate, grâul românesc îndeplinind condiţiile de calitate solicitate pe piaţa cerealelor”, se arată în comunicatul MADR.

Antreprenorul Mihai Anghel este cel mai mare exportator român din agrobusiness, care deţine atât grupul Cerealcom Dolj, al cărui principal domeniu de activitate este comercializarea cerealelor, cât şi Domeniul Coroanei Segarcea.

Cerealcom Dolj a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de peste 762 mil. lei, înregistrând un profit de 3 mil. lei, rezultate obţinute cu ajutorul a circa 300 angajaţi, potrivit datelro publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO