Retail&Agrobusiness

Ministrul agriculturii cere etichetarea pepenilor. Producător din Slobozia Nouă: „Noi facem deja aşa ceva pentru supermarketurile cu care lucrăm.“

Ministrul agriculturii cere etichetarea pepenilor....

Autor: Roana Rotaru

06.07.2017, 00:05 443
Ministrul agriculturii Petre Daea cere producătorilor şi comercianţilor de pepeni să-şi eticheteze marfa, specificând denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului şi preţul de vânzare, o măsura agreată de producătorii agricoli, care admit însă că determinarea exactă a momentului recoltării va fi dificil de stabilit de către cei care vor efectua controale.
 
„Noi facem deja aşa ceva pentru supermarketurile cu care lucrăm. Avem pe cutii trecut soiul pepenelui, denumirea companiei, localitatea în care activează firma, greutatea paletului, data livrării şi sola. Aşa ar trebui să facă şi cei care vând în pieţe, pentru că 80% din cei care vând în pieţe sunt bişniţari care nu ştiu nici soiul, nici mometul recoltării. Nu se poate verifica cu exactitate data când au fost scoşi din pământ pepenii. Că nu se poate. Poţi să-i scoţi azi, mâine sau poimâine“, a declarat pentru ZF Cristian Dinu, patronul comaniei Dinu Invest, care cultivă pepeni pe o suprafată de 30 de hectare în Slobozia Nouă, judeţul Ialomiţa. Cea mai mare parte a producţiei de pepeni a Dinu Invest ajunge în magazinele Profi, Cora şi Penny Market, potrivit reprezentantului companiei.
 
Producătorul agricol sau comerciantul de pepeni are obligaţia afişării etichetei la locul de vânzare al produsului, într-un loc vizibil cumpărătorilor, potrivit proiectului de act normativ aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului Agriculturii, iar eticheta va fi imprimată pe o hârie A4 şi plastifiată transparent pentru a nu se deteriora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO