Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, caută cumpărători pentru lână românească

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, caută cumpărători...

Autor: Roana Rotaru

31.05.2017, 18:47 147

Ministrul Agricultruii, Petre Daea, caută piaţă de desfacere pentru lâna românescă, un produs care în momentul prezent este aruncat sau ars pe câmp. În acest sens, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a discutat cu un potenţial cumpărător din Bistriţa care ar dori să trasforme lâna în material termoizolant sau în alte produse cu valoare adăugată.

„Investitorii doresc să identifice şi alte modalităţi de prelucrare şi valorificare a lânii, cum ar fi fabricarea îngrăşămintelor sau extragerea lanolinei pentru industria cosmetică şi farmaceutică”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

MADR lucrează acum la eleborarea unui proiect de act normativ prin care vrea să asigure un ajutor de minimis în valoare de un leu pe kilogram crescătorilor de ovine care comercializează lână.

„Scopul măsurii este de a impulsiona creşterea numărului de efective şi eficientizarea economică a exploataţiilor. De asemenea, această schemă de minimis va stimula înfiinţarea centrelor de colectare a lânii, va crea noi locuri de muncă şi va stabiliza veniturile crescătorilor de ovine”, potrivit MADR.

România deţine un efectiv de ovine de circa 10,5 milioane de capete şi are potenţialul de a exportă în jur de 5,5 milioane de miei anual, potrivit reprezentanţilor Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Ovine Romovis.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO